Mariette Hesseling

All Round Vormgeving

Kantoor Patrizia

Voor het Nederlandse kantoor van Patrizia, gevestigd in Handel Amsterdam, ontwierp All-In Living een interieur waarbij ik de bestaande huisstijl van de onderneming heb verwerkt in het ontwerp.

Het logo heb ik achter de frontdesk op de diagonale houten panelen laten plaatsen. Doordat het met afstandshouders is gemonteerd, komt het logo letterlijk naar voren, waardoor het een luxueuze en chique uitstraling krijgt. Op de rode muur in de vergaderkamer zit het logo ook met afstandshouders gemonteerd. In beide gevallen komt het logo mooi tot zijn recht door de contrasterende ondergrond (zonder schreeuwerig te worden).
Het werkterrein van Patrizia is heel Europa. Hier zag ik meteen grafische mogelijkheden bij. Ik heb een landkaart laten maken uit het hout dat ook is gebruikt voor de frontdesk. Hierop heb ik met Google Maps Points aangegeven waar Patrizia zich bevindt in Europa. Deze points heb ik de kleur rood gegeven uit de huisstijl van de onderneming.

Op een andere muur hebben wij de namen van deze steden uitgeschreven. Deze heb ik op zo’n manier gerangschikt op de muur dat het gemakkelijk aangevuld kan worden wanneer Patrizia zich uitbreidt. Aangezien het kantoor zich in Amsterdam bevindt, heb ik deze tekst in het typerende rood gemaakt, terwijl de andere steden een zilvergrijze kleur hebben.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Mariette Hesseling

Thema door Anders Norén