Mariette Hesseling

All Round Vormgeving

Kantoor Handel Amsterdam

Handel Amsterdam is een kantoorverzamelgebouw op de Zuidas in Amsterdam. Voor dit project heb ik het totale grafische plaatje mogen verzorgen. Van conceptontwikkeling tot huisstijl van routing tot aan akoestische oplossingen. Het thema voor het concept dat ik voor ogen had was oer-Hollands. Daarom koos ik voor de toepasselijke naam ‘Handel Amsterdam’. Deze naam is ook toepasselijk voor alle bedrijven die zich hebben gevestigd in het pand. Het logo is minimalistisch en stijlvol. Ik wilde deze uitstraling omdat alle ‘bewoners’ van het pand aansluiting moeten kunnen vinden bij deze look & feel.

Daarna heb ik de huisstijl in het interieur verwerkt; het logo op een tochtwand en balie, maar ook de routing. De grachten van Amsterdam (vanwege het Hollandse
thema) heb ik verwerkt als een grafische illustratie op de betonnen muren van het pand. Daarbij heb ik een tekst geplaatst met de geschiedenis en interessante feiten over het ontstaan van de handel in Nederland.

Gezien het akoestische probleem dat heerste in het pand heb ik panelen ontworpen met artworks die op akoestisch materiaal geprint zijn. Uiteraard ook weer in het thema van het pand: Holland. Zo heb ik het werk van oude Nederlandse meesters in de schilderkunst gemixt met hedendaagse fotografie van typisch Nederlandse taferelen. Hierdoor heeft Handel Amsterdam artworks aan de muur waarin iedere keer iets nieuws ontdekt kan worden en waar de bezoekers zich ook mee kunnen identificeren door de bekende en herkenbare beelden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Mariette Hesseling

Thema door Anders Norén